Partnerstudio


Sbanken ruller ut Apple Pay

Sbanken ruller ut Apple Pay
Da Apple Pay ble lansert i Norge tidligere denne sommeren var Sbanken blant aktørene som meldte at de kom til å støtte tjenesten, men det har i ettertid vist seg at det tok litt tid før det tekniske falt på plass. Først ut var dermed Santander og Nordea – som allerede tilbyr betalingsløsningen i en rekke europeiske land – men nå følger endelig Sbanken etter.

Publisert: 30.08.2018

Om man kan kalle dem etablerte aktører på dette tidspunktet er nok åpent for debatt, men det som derimot er sikkert er at både forbruksbanken Santander og det nordiske finanskonsernet Nordea kunne meddele massiv kundetilstrømning som en direkte følge av at de var de første til å lansere Apple Pay i Norge.

Også Sbanken kunne melde om rekordstor interesse fra kunder, så vel som ikke-kunder, men ble på grunn av de tekniske utfordringene pent nødt til å holde sine brukere på pinebenken inntil videre. Det vil si frem til i går, da nyheten om at tjenesten endelig er tilgjengelig for kunder av den bergenske nettbanken tikket inn.

– Det er en rekke tekniske biter som skal på plass i puslespillet før alt er klart, men vi nærmer oss. Hva eller hvor mye som gjenstår kan vi dessverre ikke kommentere, sa kommunikasjonsansvarlig i Sbanken, Geir Holen, til Dinero.no for knappe to uker siden.

Enorm interesse for Apple Pay i Norge

Det har med andre ord ikke manglet på interesse for det amerikanske konglomeratets betalingsløsning. For å si det mildt. Både Santander og Nordea kunne melde om en kundeøkning på flere tusen, og med tanke på at løsning kun er tilgjengelig for en håndfull kompatible Apple-produkter, er det ikke mindre enn imponerende.

I den uunngåelige dødtiden har Sbanken på sin side hatt en venteliste tilgjengelig for alle interessenter, og i løpet av en tremåneders periode har denne rukket å bikke titusentallet.

– Det er en enorm interesse fra kunder allerede før vi har lansert. Vi har flere titusener som står på venteliste for å holde seg oppdatert om når Apple Pay blir lansert hos oss. Det er helt spesielt, sa Holen før gårsdagens lansering.

Les også: Hvordan vil Vipps imøtegå konkurransen fra Apple Pay?– Vi har aldri sett en slik entusiasme for en tjeneste hos Sbanken noen gang. Nordmenn ønsker helt klart valgfrihet til selv å bestemme hvordan de skal betale. Vi er glad for å gi dem valgfriheten, sier Magnar Øyhovden, daglig leder i Sbanken i en pressemelding banken sendte ut i går.

Sikker og brukervennlig betaling

Når det kommer til digitale betalingsløsninger sier det seg nesten selv at sikkerheten må være i høysetet, og dette er en av de viktigste årsakene til at ting har tatt tid. Hver gang du betaler med din epleenhet tilskrives du nemlig et unikt «Device Account Number» (enhetsbrukernummer). Dette nummeret krypteres og lagres lokalt på en chip i ditt Apple-produkt, og ikke eksternt på Apples servere. Den samme krypteringsprosessen sørger samtidig for at kortinformasjonen ikke kan lagres eller brukes, noe som i bunn og grunn gjør Apple Pay til en særdeles trygg betalingsmetode.

Sett denne? Alipay til Norge i samarbeid med Nets

– Sikkerhet og beskyttelse av personlig informasjon er kjernen i Apple Pay, heter det i bankens pressemelding.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.